Vágólapra másolva!
Az Egyesült Királyság egyik legelismertebb televíziós sportműsorvezetője, Richard Keys élesen kritizálta Szoboszlai Dominik csapatát, a Liverpoolt, amely szerinte nagyot hibázott azzal, hogy Arne Slotot nevezi ki Jürgen Klopp utódjának.

Bár a hivatalos bejelentés még nem történt meg, egybehangzó sajtóhírek szerint Arne Slot megállapodott a Liverpoollal, így a Feyenoord trénere veszi át a Szoboszlai Dominikot is foglalkoztató együttes vezetőedzői posztját a szezon végén távozó Jürgen Klopptól. Az angol sztárcsapat 9 millió eurót, valamint a későbbiekben akár még 2 millió euró bónuszt fizet a rotterdami klubnak a sikeredzőért. 

Arne Slot
Sajtóhírek szerint a Feyenoord edzője, Arne Slot veszi át a Liverpoolt a nyáron
Fotó: AFP

A 45 éves Slot a Cambuur, vaamint az AZ Alkmaar kispadján töltött egy-egy idény után vette át 2021-ben a Feyenoord irányítását. 2023-ban bajnoki címig vezette a rotterdami klubot, amellyel 2022-ben már döntőbe jutott a Konferencia-ligában, idén pedig megnyerte a Holland Kupát.

A Liverpoolnál nem Slot volt az első számú kiszemelt, hanem a Bayer Leverkusennel idén történelmi bajnoki címet ünneplő korábbi klubikon, Xabi Alonso, de a portugál Rubén Amorim is előtte volt a sorban. 

Bukott edzőhöz hasonlították Kopp utódját

Slot kinevezése kapcsán a beIN Sport riportere, Richard Keys egy blogbejegyzésben a Manchester United sokat kritizált edzőjéhez, Erik ten Haghoz hasonlította a hollandot.

Úgy érzem, a Liverpool ugyanazokat a hibákat fogja elkövetni, mint a Manchester United. Arne ten Slot. Valóban? Én nem vagyok biztos benne, és ezzel nem vagyok egyedül. Beszéltem pár Liverpool szurkolóval, és nincs olyan, aki ne lenne teljesen elborzadva attól a hírtől, hogy Ten Slot váltja Kloppot.

Atalanta v Liverpool FC: Quarter-Final Second Leg - UEFA Europa League 2023/24
Liverpoolban állítólg nem mindenki örül a holland edző érkezésének
Fotó: NurPhoto via AFP

"Rendben, fogadjuk el. Akár még jól is alakulhat, de nem vagyok meggyőződve erről. Miért ten Slot? (Tudom, hogy nem ez a neve, de pont olyan, nem igaz?). Garantálom, hogy amikor a Liverpoolnál végre bemutatják, ugyanazt fogjuk hallani róla, amit Ten Hagról mondtak a Unitednél. Viszont azt nem fogják beismerni, hogy nem ő volt az első számú jelölt, és azt sem a Hollandiában elért eredményei nem is olyan jók, mint Ten Hag-é voltak" – írta a blogjában Keys.

"Edwards két év után nemrég tért vissza Liverpoolba. Talán csak véletlen egybeesés, hogy pont akkor tér vissza, amikor Klopp távozik? Nem hiszem. Edwards azért ment el, mert összeveszett Kloppal, aki teljes mértékben irányította a Liverpoolt. Egészen egyszerűen Edwards elvesztette ezt a hatalmi harcot. Azt viszont csak az idő fogja tudni eldönteni, hogy a legmegfelelőbb edzőt választották-e" - írta az újságíró, aki szerint a Liverpoolnak nem lett volna szabad engednie, hogy a sportigazgató visszatérjen.

Kapcsolódó cikkek:

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.